In 4 eenvoudige stappen uw polsmaat opmeten

Het vinden van een stralende armband is niet zo moeilijk, maar het selecteren van de juiste maat kan daarentegen best nog wel lastig zijn. In tegenstelling tot ringen bent u bij het dragen van een armband minder afhankelijk van de maat. De reden hiervoor is dat de een houdt van een strakke armband en de ander kiest liever voor armband die wat losser zit. Wat u ook kiest, het is altijd handig om uw polsmaat te weten. Dan weet u zeker dat de armband past als u hem bestelt. Check snel ons stappenplan en meet in vier eenvoudige stappen de maat van uw pols.

Meet uw polsmaat

Sommige armbanden schuift u over uw hele hand om hem te dragen. Een mooi voorbeeld hiervan is een slavenarmband. Dit type armband kan niet open en dicht met een sluiting. U berekent daarom de omtrek van uw hand en niet van uw pols. Deze omtrek meet u aan de zijkant van uw hand aan de kant van uw pink (bij de knokkel). Dit is namelijk het meest brede deel van uw hand. Het kan ook zijn dat u een armband koopt die wel een sluiting heeft. Dan is het ook mogelijk om de omtrek van uw pols te meten.

Voor het opmeten heeft u een lintje of touwtje, een schaar en een liniaal nodig. Bekijk snel ons stappenplan!

Stap 1

Draai het touwtje om uw hand.

Stap 2

Knip het touwtje af daar waar de uiteinden samenkomen.

Let op: zorg ervoor dat het touwtje aangesloten zit, maar niet te strak!

Stap 3

Leg het afgeknipte touwtje naast de liniaal en meet het aantal centimeters.

Stap 4

Tel één à twee centimeters op bij de gemeten omtrek. Dit is uw armbandmaat.

Voorbeeld: U heeft een omtrek van 19 centimeter. 19 + 1 = een armbandmaat van 20 centimeter.

Bepaal de maat van uw pols (extra tips)

• Draai het lintje om uw pols (niet uw hand) als u een armband koopt die wel open en dicht kan door middel van een sluiting.

• Armbanden van leer horen strakker om uw pols te zitten. Tel 1 centimeter op bij de omtrek van uw pols.

• Als u van plan bent om uw armband vol te hangen met bedels, tel dan 2 centimeter op bij de omtrek van uw pols.

U kunt altijd de omtrek van uw hand als uitgangspunt nemen. Daarbij zal de armband wat losser om uw pols zitten. De omtrek van uw pols berekent u enkel bij armbanden die u open en dicht kan doen door middel van een sluiting. Het hangt vooral af van wat u het fijnst vindt.

Heeft u een andere vraag?

Het kan zijn dat u op zoek was naar wat anders. Heeft u niet het antwoord gekregen waarop u had gehoopt? Geen zorgen! Op onze pagina met begrippen hebben wij veel vaktermen uitgelegd. Op onze pagina over materialen leggen wij uit welke materialen er gebruikt worden in sieraden en horloges. Staat uw vraag er nog steeds niet bij? Neem dan even contact op met onze klantenservice door te bellen naar 038 - 33 13 594 of mail naar klantenservice@wereldsieraden.nl.

Button Top

Ontvang 5% korting