Meet in 4 eenvoudige stappen uw ringmaat

Heeft u een mooie ring uitgezocht? Dan is het nu tijd om de juiste ringmaat te selecteren. Het kiezen van de juiste ringmaat is belangrijk, want u wilt natuurlijk wel dat de ring direct past. Op deze pagina vindt u een uitgebreide uitleg over hoe u in vier eenvoudige stappen de maat van uw vinger kan opmeten.

De ringmaat opmeten

U kan de maat van uw vinger op verschillende manieren meten. Zo is het mogelijk om de omtrek van uw vinger op te meten, maar u kan ook de binnendiameter opmeter (beide in millimeters). Het is per merk verschillend welk maattype gebruikt wordt. Soms worden beide maten aangegeven bij het selecteren van de ringmaat.

Methode 1: De binnendiameter opmeten

De meest eenvoudige methode voor het meten van de ringmaat, is met behulp van een ring die u al heeft. Deze methode is ook heel geschikt als u iemand wilt verrassen met een ring, zonder dat diegene dat doorheeft. Bekijk snel ons stappenplan!

Stap 1

Pak een ring die u goed zit en leg deze op een liniaal.

Stap 2

Leg de binnenzijde van de ring op 0 cm.

Stap 3

Lees aan de andere binnenzijde het aantal millimeters af. Dit is de binnendiameter ringmaat.

Stap 4

Kijk eventueel in onze ringmaattabel voor de juiste maat. Staat uw afmeting er niet tussen? Neem dan de dichtstbijzijnde grotere maat.

Methode 2: Meet de omtrek van uw vinger

De tweede methode is handig als u geen ring bij de hand heeft. Door warmte of kou kan de omtrek van uw vingers veranderen. Zo kan er na een paar uur al een verschil van een kwart ringmaat ontstaan!

Bereken daarom uw ringmaat alleen bij kamertemperatuur.

U heeft een lintje of touwtje, een schaar en een liniaal nodig.

Stap 1

Draai het touwtje om uw vinger.

Stap 2

Knip het touwtje af daar waar de uiteinden

Let op: zorg ervoor dat het touwtje aangesloten zit, maar niet te strak!

Stap 3

Leg het afgeknipte touwtje naast de liniaal en meet het aantal millimeters.

Stap 4

Kijk in onze ringmaattabel voor de juiste maat. Staat uw afmeting er niet tussen? Neem dan de dichtstbijzijnde grotere maat.

Ringmaattabel

U moet een heel andere maat selecteren bij het bestellen, dan u heeft opgemeten. Wat nu? Kijk dan snel in onze ringmaattabel, want hier ziet u een overzicht van alle ringmaten. Links ziet u de binnendiameter in millimeters en rechts daarvan de bijbehorende omtrek in millimeters.

Binnendiameter (mm.) = ringmaat           Omtrek (mm.)
15,6 49
16,1 50
16,4 52
16.9 53
17,3 54
17,7 55
18,1 56
18,5 58
18,9 59
19,4 61
19,7 62
20,2 63
20,7 65
21,0 66
21,5 67
21,9 68
22,3 69

Tips voor (brede) ringen

• Een brede ring voelt strakker aan om uw vinger. Ga daarom voor een halve tot een hele maat groter.

• Niet elk merk heeft halve maten. Kies altijd voor een maatje groter als uw maat er niet bij staat. Kijk in onze ringmaattabel wat de eerstvolgende maat is.

Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze juwelierswinkel in Kampen als u hulp nodig heeft bij het opmeten van uw ringmaat.

Heeft u een andere vraag?

Het kan zijn dat u op zoek was naar wat anders. Heeft u niet het antwoord gekregen waarop u had gehoopt? Geen zorgen! Op onze pagina met begrippen hebben wij veel vaktermen uitgelegd. Op onze pagina over materialen leggen wij uit welke materialen er gebruikt worden in sieraden en horloges. Staat uw vraag er nog steeds niet bij? Neem dan even contact op met onze klantenservice door te bellen naar 038 - 33 13 594 of mail naar klantenservice@wereldsieraden.nl.

Button Top

Ontvang 5% korting