De bewerking van edelstenen

Edelstenen zijn zeldzame gesteenten, die meestal worden bewerkt en verwerkt in sieraden en sierobjecten. Edelstenen kunnen in vele verschillende vormen geslepen worden. Het basisonderscheid wordt gemaakt tussen cabochon, waarbij de edelsteen in een bolle vorm wordt geslepen, en gefacetteerd, waarbij het oppervlak van de edelsteen wordt geslepen in verschillende facetten. Bij het slijpen kijkt men naar verschillende eigenschappen van de steen, waaronder de kleur, kleurverdeling, insluitsels, speciale lichteffecten, dispersie en breuk- en snijvlakken. Zo worden ze verwerkt tot halskettingen, oorbellen, armbanden en vele andere sieraden.

Lees meer

  • OP WERKDAGEN VOOR 17:00 BESTELD, DEZELFDE DAG VERZONDEN
  • GROTE COLLECTIE SIERADEN OP VOORRAAD
  • GRATIS VERZENDING VANAF €50,-
  • OFFICIEEL MERKDEALER
  • WINKEL IN LELYSTAD
  • EIGEN ATELIER EN REPARATIE

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Bekende soorten edelstenen

Bekende edelstenen zijn onder andere amethist, hematiet, labradoriet, maansteen, peridoot, diamant, robijn, smaragd, saffier, aquamarijn, topaas, toermalijn, citrien, carneool, opaal, onyx, turkoois, lapis lazuli en granaat. In de 18de en begin 19de eeuw was het mode om sieraden te maken waarin iemands naam of initialen verwerkt waren. Bij de keuze van de edelstenen liet men zich leiden door de eerste letter van de naam van de edelsteen, en zo ontstond het edelstenenalfabet. Ook werden er gedurende de negentiende eeuw soortgelijke achrosticonsieraden gemaakt waarbij sentimenten in edelstenen werden uitgedrukt. Meest bekend is de Engelse 'regard'-ring, een verlovingsring waarbij het woord 'regard' (hoogachting) gevormd werd door de edelstenen robijn (ruby), smaragd (emerald), granaat (garnet), amethyst, diamant (diamond).

Edelstenen van Sparkling Jewels

Op Wereldsieraden bent u in de gelegenheid om een uniek sieradensetje samen te stellen. Begin met het kiezen van een Sprakling Jewels ketting, in de kleur die u het meeste aanspreekt. U kunt kiezen uit zilver, rosé of geelgoud. Hierbij kunt u direct een hanger in de zelfde kleur kiezen. En nu komt het leukste, of misschien wel het lastigste...de juiste edelsteen erbij zoeken. De keuze is lastig omdat de collectie zo divers is. Toch zijn wij er zeker van dat u hierin zult slagen en zo een uniek, persoonlijk sieraad samenstelt!

Edelstenen online kopen

Heeft u een mooie Sparkling Jewels edelsteen gevonden? Bestel hem dan snel en veilig online bij Wereldsieraden.nl. Uw edelsteen zal snel verzonden worden als u hem koopt op werkdagen voor 17:00. Wij verzenden uw pakketje namelijk dezelfde dag nog. Is de edelsteen van Wereldsieraden.nl een cadeau? Dit kunt u tijdens het bestelproces aangeven. Wij maken dan een feestelijk pakketje van de edelsteen. Als u de edelsteen ontvangt en u bent er toch niet helemaal blij mee, dan is er geen man overboord. Wij hanteren een zichttermijn van dertig dagen. Binnen deze termijn kan de edelsteen gewoon geruild of geretourneerd worden.

Button Top

Ontvang 5% korting